2022 – Üniversite Senatosu Tarafından Kabul Edilen Sınavlar ve Diplomalar ile 2. Başvuru İşlemleri

Yayınlanma Tarihi: 05-07-2022

2022 – Üniversite Senatosu tarafından kabul edilen sınavlar ve diplomalar ile 2. başvurular 5 Temmuz – 18 Temmuz 2022 tarihleri arasında alınacaktır.

 

Online Başvuru için tıklayınız

 

DİKKAT!

Başvuru ekranında teknik bir sorun yaşanması halinde ekran görüntüsü alınarak https://bid.deu.edu.tr/teknik-sorun-formu/ adresinden bildirilmesi gerekmektedir. 

 

Başvuru ve Tercih Kılavuzu için tıklayınız

 

TÜM ADAYLARIN DİKKATİNE!

Yurt dışından/yabancı uyruklu öğrenci kabulü başvuruları ONLINE (Çevrimiçi) yapılmakta olup ÜCRETSİZDİR.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin herhangi bir kişi, kurum ya da kuruluş (Eğitim kurumu, danışmanlık şirketi vs.) ile bir anlaşması yoktur.

Kayıt işlemi sırasında Üniversitemiz resmi hesabına yapılacak öğrenim ücreti ödemesi dışında hiçbir adaydan kesinlikle bir ücret ödemesi talep edilmemekte olup hiç kimseye herhangi bir ücret ödemesi yapmayınız!

Lütfen başvuru, yerleştirme ve kayıt işlemleri için Üniversitemizin adını kullanarak sizden ücret talep eden kişilere İTİBAR ETMEYİNİZ!

 

“Dokuz Eylül Üniversitesi Yurt Dışından/Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt Takvimi” için tıklayınız

 

Başvuru işlemine başlamadan önce başvuru koşullarını dikkatlice okumanız gerekmektedir.

 

Üniversite Senatosu tarafından kabul edilen sınavlar ve diplomalar için tıklayınız

 

Yurt dışından/yabancı uyruklu öğrenci kabul kontenjanları, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylandıktan sonra ilan edilecektir.

 

2022-2023 eğitim-öğretim yılı için öğrenim ücretleri için tıklayınız

 

Başvuru Sürecinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

  1. Kullanıcı oluştururken girilen e-posta adresinde Türkçe karakterlerin (ç, ğ, ı, ö, ş, ü) kullanılmaması gerekmektedir (Örnek: gmaıl.com yazılmamalıdır). Ayrıca, e-posta adresinin aktif ve geçerli bir adres olması gerekmektedir.
  2. Üniversite Senatosu tarafından kabul edilen sınavlar ve diplomalar tablosunda yer alan belgeler dışında belge ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
  3. Üniversite Senatosu tarafından kabul edilen sınavlar ve diplomalar tablosunda yer alan belgelerden, diploma ile yapılan başvurularda mutlaka adayın mezuniyet notu belgede yer almalıdır.
  4. T.C. uyruklu ya da doğumla ilk uyruğu T.C. olan çift uyruklu adaylardan, ortaöğreniminin (lise) tamamını K.K.T.C. hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların;
    • Yurt dışında bulunmaksızın uzaktan öğretim yoluyla yurt dışındaki bir liseden diploma alan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.
    • Yurt dışındaki bir liseden örgün eğitim yoluyla alınan diploma sahibi adaylardan, pasaport ya da emniyet kayıtları ile diploma alınan ülkeye giriş-çıkışlarını kanıtlamaları talep edilecek olup lisedeki eğitimin süresi ile ilgili ülkeye giriş-çıkış tarihlerinde uyuşmazlık tespit edilmesi halinde söz konusu adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.
  5. Başvuru formunda mutlaka “Başvuru Ekle/Güncelle” butonuna basınız. Aksi takdirde başvurunuz tamamlanmayacaktır.
  6. Başvuru süreci içerisinde tekrar tekrar giriş yapıp bilgi ve belgelerinizi kontrol edip başvurunuzun eksiksiz ve doğru olduğundan emin olunuz.

News