2022 – Dokuz Eylül Üniversitesi Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (DEYÖS) Başvuru İşlemleri

Yayınlanma Tarihi: 01-04-2022

2022 – Dokuz Eylül Üniversitesi Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (DEYÖS) başvuruları 11-28 Nisan 2022 tarihleri arasında alınacaktır.

 

DEYÖS, her yıl olduğu gibi 2022 yılında da İzmir’de Üniversitemiz bünyesinde gözetmen denetiminde basılı soru kitapçığı ve cevap anahtarı ile 28 Mayıs 2022 tarihinde saat: 11:00 ‘de Tınaztepe Kampüsü’nde yüz yüze yapılacaktır.

 

“Dokuz Eylül Üniversitesi Yurt Dışından/Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Başvuru ve Sınav Takvimi” için tıklayınız

 

Başvuru işlemine başlamadan önce başvuru koşullarını dikkatlice okumanız gerekmektedir. Başvuru koşulları için tıklayınız.

 

DEYÖS’e başvuru yapmadan önce DEYÖS sınav ücretini ödemeniz gerekmektedir. DEYÖS Sınav Ücreti 500 TL’dir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

 

DİKKAT!

DEYÖS sınav ücretini ödeyen her adayın DEYÖS’e katılma hakkı olacaktır. Adayların yurt dışından öğrenci kabul şartlarını taşıyıp taşımadıkları kendi sorumluluklarındadır. DEYÖS’e katılma hakkı verilmiş olması başvuru koşulunun sağlandığı anlamına gelmez. Başvuru koşulunu sağlamadığı anlaşılan adayların, yerleştirme ve kayıt işlemleri yapılmayacaktır.

 

Başvuru işleminde size yardımcı olması için hazırlanan “Başvuru ve Tercih Kılavuzu” için tıklayınız

 

Başvuru Sürecinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

  1. Kullanıcı oluştururken girilen e-posta adresinde Türkçe karakterlerin (ç, ğ, ı, ö, ş, ü) kullanılmaması gerekmektedir (Örnek: gmaıl.com yazılmamalıdır). Ayrıca, e-posta adresinin aktif ve geçerli bir adres olması gerekmektedir.
  2. Her adayın kullanıcı oluşturmadan önce “Başvuru ve Tercih Kılavuzu” nun 6. ve 7. sayfalarında yer alan açıklamaları mutlaka okuması gerekmektedir (T.C. kimlik numarası olan adayın mutlaka “Başvuru ve Tercih Kılavuzu” nun 6. sayfasında yer alan işlemleri yapması gerekmektedir).
  3. Her adayın başvuru işlemine başlamadan önce, başvuru koşulu için hangi seçeneği seçebileceği hakkında “Başvuru ve Tercih Kılavuzu” nun 12. ve 13. sayfalarında yer alan açıklamaları mutlaka okuması gerekmektedir.
  4. Her adayın başvuru koşulu belgesi için, durumuna uygun olarak seçmiş olduğu seçeneğin kanıtlayıcı belgesini sisteme yüklemesi gerekmektedir. Yüklenilmesi gereken belge hakkında “Başvuru ve Tercih Kılavuzu” nun 14., 15. ve 16. sayfalarında yer alan açıklamaların mutlaka okunması gerekmektedir.
  5. DEYÖS sınav ücreti ödenirken dekonta mutlaka adayın adı yazdırılmalıdır.
  6. Başvuru formunda mutlaka “Başvuru Ekle/Güncelle” butonuna basınız. Aksi takdirde başvurunuz tamamlanmayacaktır.
  7. Başvuru süreci içerisinde tekrar tekrar giriş yapıp bilgi ve belgelerinizi kontrol edip başvurunuzun eksiksiz ve doğru olduğundan emin olunuz.

 

DEYÖS sınav içeriği için tıklayınız

 

DEYÖS soru örnekleri için tıklayınız

 

Online Başvuru (11 Nisan 2022 tarihinde aktif olacaktır)

 

Yurt dışından/yabancı uyruklu öğrenci kabul kontenjanları, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylandıktan sonra ilan edilecektir.

 

2022-2023 eğitim-öğretim yılı için öğrenim ücretleri için tıklayınız (2022-2023 eğitim-öğretim yılı öğrenim ücretlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca öğrenim ücretlerinde değişiklik yapılabilir. Öğrenim ücretlerinde artış yapılması halinde eksik yatırılan ücretler öğrencilerden ayrıca tahsil edilecektir.)


News