2024 – Uluslararası Öğrenci Kabulü Kapsamında Üniversite Senatosu Tarafından Kabul Edilen Sınavlar/Diplomalar ile Başvuruların Yerleştirme Sonuçları (1. BAŞVURU DÖNEMİ)
Yerleştirme sonucunuzu https://ogrbasvuru.deu.edu.tr/Yos/dogrulama_index.php adresinden kullanıcı oluştururken belirlediğiniz kullanıcı adı (e-posta adresi) ve şifre ile giriş yaparak alabilirsiniz.
Kayıt Tarihleri: 22 Temmuz-23 Ağustos 2024
Kayıt Adresi: Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Cumhuriyet Bulvarı No:144 Alsancak, Konak/İZMİR
Kayıt Kılavuzu için tıklayınız
Kayıt için gerekli belgeler için tıklayınız
2024-2025 eğitim-öğretim yılı için öğrenim ücretleri için tıklayınız
Öğrenim ücreti, Kabul Mektubu’nda yer alan “Öğrenci Numarası” ile Ziraat Bankası’na ödenmektedir.
ÖNEMLİ UYARI!
- Başvuru koşulunu sağlamadığı tespit edilen adayın kaydı yapılmaz.
- Ortaöğretimini (lise) henüz tamamlamamış olan adayların kaydı yapılmaz.
- Üniversite Senatosu tarafından kabul edilen sınavlar/diplomalar dışında bir belge ile başvuru yapan adayın kaydı yapılmaz.
- Kayıt için gerekli belgelerin asılları ile gelmeyen adayın kaydı yapılmaz.
- Adaylar, kayıt için gerekli belge ve beyanların doğruluğundan şahsen sorumludur. Kesin kayıtlar için gerekli belgelerin veya beyanların gerçeğe aykırı olduğu tespit edilirse, adayın kaydı yapılmaz ve kaydı yapılan adayın üniversitemiz ile ilişiği kesilir.
- Kayıt hakkı kazanan adayın, Üniversite Giriş Sınavı statüsünde olan (SAT, ACT vb.) sınav sonuç belgesi için kayıt sırasında doğrulama yapılacaktır. Belgenin doğrulanamaması halinde kesin kayıt işlemi yapılmayacaktır.
- İlgili yönetmelik ve Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararı gereğince açıköğretim ve uzaktan öğretim programları hariç aynı anda ve aynı düzeyde (birden fazla ön lisans ya da birden fazla lisans programı) programlara kayıt yapılması mümkün değildir. Bu itibarla, Üniversitemize kayıt yaptırmayı tercih edecek öğrencilerin önceki yükseköğretim kurumlarındaki (açıköğretim ve uzaktan öğretim programları hariç) kayıtlarını sildirmeleri gerekmektedir.
- Adayların, ülkemizde yasal kalış sürecinde bulunduğunu kanıtlamaları gerekmektedir. Bu nedenle kayıt hakkı kazanan adayların ülkemizde yasal kalış sürecinde bulunduğuna ilişkin belge (Öğrenim Vizesi, İkamet İzin Belgesi vb.) getirmeleri zorunludur.
- Vekalet ile kayıt yaptırmak isteyenler, Türkiye’de yasal kalış süresinde olduklarını kanıtlayan onaylı belge sunmak zorundadırlar. Türkiye’de yasal kalış süresinde olmayan veya ülkeye giriş yapmayanların vekalet ile kayıtları yapılmaz.
- İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde yoğunluk yaşanması nedeniyle diploma denklik işlemleri çok uzun sürmektedir. Bu nedenle, adayların diploma denklik belgelerini ülkelerinde bulunan Türk Büyükelçiliği ya da Türk Konsolosluğundan almaları tavsiye edilmektedir.
- Kayıt hakkı kazanan adayların, “İkamet İzni Belgesi” ni alabilmesi için https://deyos.deu.edu.tr/tr/ikamet-izni/ adresinde belirtilen belgeleri ülkelerinden çıkmadan hazırlamaları gerekmektedir. (Tüm belgelerin Apostilli olması, 18 yaşından küçük adayların muvafakatname alması zorunluluğu vb.)