2021 – Üniversite Senatosu Tarafından Kabul Edilen Sınavlar ve Diplomalar ile Başvuru İşlemleri

Yayınlanma Tarihi: 01-06-2021

2021 – Üniversite Senatosu tarafından kabul edilen sınavlar ve diplomalar ile başvurular 12 Temmuz – 16 Ağustos 2021 tarihleri arasında alınacaktır.

 

 

 

 

 

 

“Dokuz Eylül Üniversitesi Yurt Dışından/Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt Takvimi” için tıklayınız

Başvuru işlemine başlamadan önce başvuru koşullarını dikkatlice okumanız gerekmektedir.

Üniversite Senatosu tarafından kabul edilen sınavlar ve diplomalar için tıklayınız

 

Dikkat!

  • Üniversite Senatosu tarafından kabul edilen sınavlar ve diplomalar tablosunda yer alan belgeler dışında belge ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir
  • Üniversite Senatosu tarafından kabul edilen sınavlar ve diplomalar tablosunda yer alan belgelerden, diploma ile yapılan başvurularda mutlaka adayın mezuniyet notu belgede yer almalıdır.
  • T.C. uyruklu ya da doğumla ilk uyruğu T.C. olan çift uyruklu adaylardan, ortaöğreniminin (lise) tamamını K.K.T.C. hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların
    • Yurt dışında bulunmaksızın uzaktan öğretim yoluyla yurt dışındaki bir liseden diploma alan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.
    • Yurt dışındaki bir liseden örgün eğitim yoluyla alınan diploma sahibi adaylardan, pasaport ya da emniyet kayıtları ile diploma alınan ülkeye giriş-çıkışlarını kanıtlamaları talep edilecek olup lisedeki eğitimin süresi ile ilgili ülkeye giriş-çıkış tarihlerinde uyuşmazlık tespit edilmesi halinde söz konusu adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.
  • Kullanıcı oluştururken girilen e-posta adresinde Türkçe karakterlerin (ç, ğ, ı, ö, ş, ü) kullanılmaması gerekmektedir (Örnek: gmaıl.com yazılmamalıdır). Ayrıca, e-posta adresinin aktif ve geçerli bir adres olması gerekmektedir.
  • Başvuru formunda mutlaka “Başvuru Ekle/Güncelle” butonuna basınız. Aksi takdirde başvurunuz tamamlanmayacaktır.
  • Başvuru süreci içerisinde tekrar tekrar giriş yapıp bilgi ve belgelerinizi kontrol edip başvurunuzun eksiksiz ve doğru olduğundan emin olunuz.

 

Başvuru işleminde size yardımcı olması için hazırlanan “Başvuru ve Tercih Kılavuzu” için tıklayınız

Kontenjanlar ve Koşullar için tıklayınız

2021-2022 eğitim-öğretim yılı öğrenim ücretleri için tıklayınız

Online Başvuru

Başvuru işleminde sıkça yapılan hatalar nedeniyle uyarı amacıyla hazırlanan kılavuza ulaşmak için tıklayınız


News